Haugesund Hurricanes

Fra Amerikansk Fotball-wiki
Hopp til: navigasjon, søk
Haugesund Hurricanes

Hurricanes logo.jpg

Land Norge
Divisjon 1. divisjon, U17, Damer
Stiftet 2013
Leder Eirik Haukalid
Trener Kristian Austreim
Hjemmebane Gymnasbane 7, Haugesund
Lag Senior Herrer, Senior Damer, U17
Draktfarger Blått og hvitt
Nettside http://www.hurricanes.no

Haugesund Hurricanes ble startet opp i 2013 etter initiativ fra Stavanger-baserte Jarle Magnus Henriksen. Henriksen begynte å kontakte interesserte i Haugesund-regionen som kunne tenke seg å bidra og i Juni 2013 ble det opprettet en Facebook-side. Deretter gikk det slag i slag med avisoppslag om ildsjelen Aleksander S. Pettersen og hans drøm om å starte et amerikansk fotballag i Haugesund. Interessen i regionen vokste og det ble holdt oppstartsmøte med over 60 deltagere. Kjetil Rein ble valgt til klubbleder og Kristian Austreim som hovedtrener.

Allerede første trening ble det utfordringer for den nye hovedtreneren da hele 72 spillere møtte opp på første trening. Uken etter var det hele 84 spillere som møtte opp, og på bakgrunnen av det gode spillergrunnlaget ble laget meldt opp til spill i 2. divisjon i 2014 - knappe 7 måneder etter at ideen til laget oppsto.

Etter to vellykkede sesonger i 2. divisjon, med en tredjeplass i 2014 og en andreplass i 2015 ble Hurricanes en del av den nystartede 1. divisjon før 2016 sesongen.

Hovedtrener senior[rediger]

  • 2013 - Kristian Austreim
  • 2014 - Kristian Austreim
  • 2015 - Kristian Austreim