The Norwegian Football Junkie

Fra Amerikansk Fotball-wiki
Hopp til navigering Hopp til søk
TNFJ

Tnfj-4.gif
Virkeområde Norge, Europa
Grunnlegger Jarle Magnus Henriksen
Stiftet 1998
Fokus Norsk amerikansk fotball
Nettside http://www.tnfj.com

The Norwegian Football Junkie var navnet på den første uavhengige websiden som dekket norsk amerikansk fotball. Websiden ble startet høsten 1998 av Jarle Magnus Henriksen. Til å begynne med var det ukjent hvem som hadde opprettet websiden, og dette kombinert med at et av hovedinnholdene på siden var rangering av de beste norske spillerne pr. posisjon, gjorde at siden fikk mye oppmerksomhet allerede fra oppstart. I 1999 ble websiden flyttet til domenet TNFJ.com, og utvidet også repertoaret til å inkludere et online "preview"-magasin for det norske seriespillet, samt resultatrapportering, kamprapporter, ukentlige oppsummeringer og årlige kåringer av et "All Norwegians"-lag for både senior og U19. En rekke personer fra mange forskjellige norske klubber ble involvert i å bidra til innhold for siden, noe som særlig gjaldt forhåndsartikler om de forskjellige lagene før sesongstart, samt kamprapporter underveis i sesongene.

The Norwegian Football Junkie, som ble skrevet på engelsk, ble over tid en del av et større prosjekt, og delen som dekket norsk amerikansk fotball ble etterhvert en underside i det som i praksis var en webportal. TNFJ.com inkluderte på et tidspunkt også websider for EAFCA -den europeiske trenerforeningen startet av sveitsiske Giorgio Volpi-, European Forum -et aktivt diskusjonsforum for europeisk amerikansk fotball-, Euro 25 -en rangering av de 25 beste lagene i Europa- og en egen seksjon for såkalte smileys. Sistnevnte var et stort lokomotiv for trafikken til domenet, og var på et tidspunkt brukt av en rekke nettfora fra hele verden som bibliotek for smileys. TNFJ.com tilbød også gratis webbasert epost.

The Norwegian Football Junkie, og TNFJ.com i sin helhet, ble mindre aktivt i 2001-02, og la mer eller mindre inn årene i 2002 selv om websiden forble liggende på nett. Det gamle innholdet fra The Norwegian Football Junkie var i mange år utilgjengelig online, men er fra 24.desember 2015 tilgjengelig på originalsite.tnfj.com som et historisk arkiv. Det gjenstår fortsatt en del arbeid for å få alt innhold tilgjengelig - dette er planlagt gjort i løpet av 2016. TNFJ.com er i dag inaktiv som webportal, men samtidig vert for f.eks. websiden Amerikansk Fotball. Det planlegges ny bruk av domenet TNFJ.com fra høsten 2016 og utover.

Eksterne Lenker[rediger]